dilluns, 2 de novembre del 2009

Google Docs: Treball col·laboratiu

Fa unes setmanes vam començar un treball col·laboratiu amb el Google Docs.
El Google Docs és una eina gratuïta de Google que permet realitzar totes les activitats bàsiques; pot funcionar com un programa semblant al Word, al Power Point, al Excel de Microsoft, etc. Permet, entre altres coses fer llistes amb vinyetes, ordenar per columnes, afegir taules, imatges, enllaços, vídeos i fórmules...

Tots aquests documents es poden editar des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet; accedint als teus documents, fulls de càlcul i presentacions sense la necessitat de tenir una USB. A més, garanteix que el treball es guardi amb seguretat, ja que disposa d'un mecanisme de guardat automàtic (no passaria res si el disc dur de l'ordinador s'espatlles,etc.)

Aquesta eina fan molt més fàcil els treballs col·laboratius, ja que en un treball d'aquest tipus ha d'haver una interacció constant amb la resta del grup (valorant possibles idees, fent reflexions i revisant els docuements...). Google Docs permet compartir un document amb diverses persones de manera que qualsevol membre del grup pugui visionar i modificar si cal qualsevol part del treball.

Aquests membres del grup poden fer canvis a l'hora; per això inclou una barra lateral de xat, i la revisió dels documents permet saber qui ha modificat cada part.

Per al nostre treball col·laboratiu, nosaltres hem escollit el tema de "els ordinadors portàtils a l'aula" i hem fet una presentació que tracta els temes principals de l'anomenat projecte 1x1.



A més, també amb el Google Docs, hem fet un formulari de 5 preguntes a partir de la informació que hem recollit mentre fèiem la presentació, que tots els membres del grup hem realitzat

Personalment, crec que és una eina molt útil, ja que ens ha permès fer un treball on tots hi hem pogut col·laborar sense la necessitat de trobar-nos en un mateix lloc; tothom ha pogut anar visionant i anar fent canvis i recomanacions al mateix temps que anàvem fent el treball.
Google Docs s'ha convertit en una eina que utilitzo molt sovint, ja que em permet avançar treballs des de qualsevol ordinador sense patir els problemes d'haver de portar sempre un llapis de memòria que a vegades no són compatibles amb alguns ordinadors; el fet que també tingui un corrector ortogràfic m'ha facilitat molt la feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada