dilluns, 2 de novembre del 2009

Imatges digitals


L'altre dia a classe vam estar parlant sobre les característiques bàsiques de les imatges anomenades mapa de bits (que són les que generem amb les càmeres de fotos, els scanners...)
  1. Grandària: Quantitat de píxels que té la imatge (número de píxels horitzontals x número de píxels verticals)
  2. Pes: El que ocupa la imatge (en memòria). Varia amb la mida i la qualitat.
  3. Resolució: Relació entre el nombre de píxels i l'espai físic que ocupa.
  4. Profunditat de color: Nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge
Aquestes imatges, les manipulem amb el programa informàtic lliure Gimp, que ens permetrà modificar i retallar les imatges, canviar-ne la mida, canviar els colors, crear imatges i logotips... També es podria arribar a utilitzar per manipular vectors, fer animacions senzilles i per editar vídeos.

Un tema que també vam tractar va ser la "recerca avançada" d'imatges al Google, que ens pot servir per buscar imatges amb una mida determinada, o que siguin un tipus de fitxer concret.

Personalment, va ser una classe que em va servir, tot i que hi ha algun concepte sobre les imatges de mapa de bits que no vaig acabar d'entendre. No coneixia el programa Gimp, que em va semblar molt útil; crec que podria estar bé que dediquéssim alguna classe a la modificació d'imatges (utilitzant el Photoshop o el mateix Gimp, ja que són molt útils, però a vegades no els utilitzem per falta de pràctica).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada