Fa dues setmanes a classe de gestió de la informació i TIC vam estar parlant sobre el concepte de web 2.0 i el de Blogosfera.
com que el terme de web 2.0 em va semblar interessant, però no havia acabat d'entendre de què anava, em vaig començar a llegir el llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents", ja que al llibre hi feien una explicació.
Les webs es troben en un procés constant d'evolució:
- les primeres web (les 1.0) eren molt simples i estàtiques, només permetien una relació client-servidor i tenien un llenguatge formal.
- Les web 2.0 es canvi, són interactives i permeten la participació de l'usuari en fòrums, xats, introduir vídeos, és a dir, l'usuari, a part de visionar també pot formar part de l'intercanvi d'informació. Aquesta evolució acabarà traduint-se en la web 3.0
El llibre també explica què són els blogs (o bitàcores), i els defineix com un blog web que s'actualitza de manera periòdica i que recopila cronològicament els textos d'un o diversos autors, que conserven la llibertat de publicar el que consideren pertinent. Al llibre també s'expliquen les aplicacions dels blogs a les aules, i és que els blogs permeten combinar de manera senzilla el treball a l'aula i el treball a distància; a més permeten compartir coneixements, reflexionar, debatre...És a dir, són una eina que afavoreixen la interactivitat entre els alumnes, no només entre els d'una mateixa classe, sinó que aquest sistema pot permetre la interacció amb alumnes d'altres escoles que estiguin tractant temes semblants, per exemple.
Serveixen per intercanviar idees; i aquest intercanvi entre altres usuaris és el que forma la Blogosfera o la comunitat d'usuaris de blogs; un conjunt de comunitats ben diverses que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.
A Youtube he trobat un vídeo fet per un professor de la Universitat de Kansas (EEUU)que explica de manera molt original què són les web 2.0 i l'evolució de les web en general. A més, ell també plateja un tema que em sembla important, com la privacitat del que la gent publica a les webs i els drets d'autor. Ell acaba afirmant que ens hem de replantejar aquests termes.
Ciutat en ruïnes
Fa 9 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada