dimarts, 29 de setembre del 2009

Gramàtiques del silenci

Durant la segona part de la classe, a partir del fragment "Gramàtiques del silenci" de l'obra "La festa dels sentits" d'en Sebastià Serrano vam arribar a les conclusions següents:

Actualment, la comunicació no verbal s'ha convertit en una eina molt important en la nostra activitat comunicativa.
1. Tot i que durant el passat el llenguatge no verbal no tingués importància, les noves tecnologies han impulsat l'interès per explorar aquest tipus de comunicació.

2. L'aportació del llenguatge al procés comunicatiu és molt més petita que l'aportació del llenguatge no verbal; és a dir, sovint ens expressem millor amb el llenguatge no verbal (to de la veu, sentits...) que amb qualsevol altre tipus de llenguatge.

3. La persona que comunica correctament és la persona que utilitza tot el cos per comunicar-se (utilitzant tots els tipus de llenguatge).

4. La comunicació verbal i la no verbal es distribueixen els papers a l'hora de transmetre la informació. Quan informem sobre fets objectius utilitzem el llenguatge verbal; en canvi, per presentar fets subjectius (estat d'ànim, emocions, desitjos...) utilitzem amb més freqüència el llenguatge no verbal.

5. Enganyar quan utilitzem el llenguatge verbal és fàcil, però amb el no verbal ens delatem (ja que mostra els nostres sentiments reals).

Com a conclusió podem afirmar que la comunicació no verbal és molt important a l'hora de comunicar-nos; de fet és l'eina a través de la quan transmetem més informació. Un bon orador ha de saber com utilitzar i interpretar (la del públic) la comunicació no verbal, ja que aquesta és la que mostra els aspectes subjectius i a més sempre mostra la veritat (podem mentir amb les nostres paraules, amb la comunicació verbal, però els nostres gestos, la manera de parlar, el to de veu (comunicació no verbal) ens delata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada